CONTACT

admin@englishyouththeatre.be
Umbrella Factory vzw
209 Leopold II-laan, 1080 Brussel

‚Äč

GC Het Huys
Egide Van Ophemstraat 46, 1180 Ukkel

GC Op-Weule
91 Sint-Lambrechtstraat, 1200 St-Lambrechts-Woluwe

Webmaster: Jake Vaughan
Alle foto's goedgekeurd voor gebruik door de ouders van de aanbevolen studenten.
© 2019 Umbrella Factory vzw

Gegevensbeschermingsbeleid (EN)
Registratieformulier (EN)
  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle

10 REDENEN OM THEATER IN HET ENGELS TE DOEN

1. Jezelf uitdrukken

Bij toneel gaat het erom jezelf te uiten: van je eerste voorzichtige stappen in een openbare uitvoering tot het bedenken van je eigen materiaal, het leert je om vertrouwen in jezelf te krijgen en vanaf de daken te roepen!

2. Als een team werken

Toneel gaat niet alleen over het houden van grote toespraken: het gaat ook over het werken als een team. Je leert samen ideeën te creëren en te ontwikkelen, vertrouwen te ontwikkelen en elkaar te ondersteunen. De beste resultaten komen wanneer iedereen zijn potentieel bereikt.

3. Improviseren

We doen vaak improvisatietheater. Dit leert je om je eigen ideeën te creëren, en omdat je dit in een vertrouwde en veilige omgeving doet, zul je leren genieten van jezelf in de situatie gooien en al je gekste scenario's uitproberen!

4. Gebruik je fantasie
5. Lichaamstaal gebruiken
6. Verbeter je geheugen
7. Leer buiten de doos denken
8. Verbeter je kritisch denken
9. Maak veel nieuwe vrienden
10. Veel plezier

Door alle aspecten van theater ontwikkel je je verbeelding. Of het nu gaat om het creëren van een personage, de enscenering van een toneelstuk of zelfs het bedenken van een origineel stuk met je klasgenoten, verbeelding is de sleutel!

Als woorden niet genoeg zijn, moet je jezelf toch op de een of andere manier uitdrukken. In theaterlessen leer je je lichaam volledig te gebruiken. In nabootseringssessies moet je optreden met alleen je lichaam en gezicht om je verhaal over te brengen!

Het leren van je tekst voelt soms als een karwei, maar er is geen gevoel op het moment dat je je realiseert dat je ze hebt geleerd, en je kunt plotseling optreden zonder een boek in je hand! Beter nog, het wordt gemakkelijker elke keer dat je het doet!

Bij theater moet je lateraal denken om problemen te omzeilen. Als je een scène uitvoert die 200 jaar in de toekomst plaatsvindt in de ruimte, kun je niet vertrouwen op computergegenereerde beelden om je verhaal te vertellen! Door te handelen en te creëren leer je anders te denken en je eigen oplossingen te ontwikkelen.

We werken met enkele uitdagende stukken die over controversiële onderwerpen praten, en goede stukken hebben zelden een zwart-wit uiterlijk. Door zowel klassieke als moderne stukken te bestuderen, open je je vermogen om kritisch te denken en jezelf en anderen uit te dagen.

Door samen te repeteren, leren studenten elkaar te vertrouwen en door een ervaring te delen zoals samen optreden, worden ze zeer snel hechte vrienden. Optreden in een theatergroep creëert vrienden voor het leven.

Het allerbelangrijkste is plezier maken! Theaterlessen bevatten heel veel spelletjes, activiteiten en oefeningen die erg leuk zijn, en onze ex-studenten herinneren hun theaterlessen als een van de leukste dingen die ze tijdens hun schooljaren hadden!

Klik hier als je meer wilt weten of je wilt aanmelden voor september!